Mihin tarkoitukseen lainaa netistä haetaan?

Monesti pikavippejä kritisoivissa uutisissa ja erilaisissa keskusteluissa nousee esiin kysymys, että tarvitaanko pikavippejä todellisuudessa lainkaan, vai onko parempiakin vaihtoehtoja käytettävissä? Kuitenkin viime aikoina tehtyjen kyselytutkimusten valossa näyttäisi siltä, että kuluttajat pitävät pikavippiä erittäin tärkeänä lainatuotteena, eikä siitä haluttaisi luopua.

Pikalainapalvelu Risicum teki jonkin aikaa sitten kyselyn, jossa kysyttiin kuluttajien mielipiteitä pikalainoista. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 507 kuluttajaa, ja vastanneista 94 prosenttia koki pikavipit tärkeäksi palveluksi. Selvää siis on, että pikalainoja todellakin tarvitaan, mutta vielä jää avoimeksi kysymys, että mihin pikalainoja sitten tarvitaan?

Siihen kysymykseen vastauksen selvitti vuodenvaihteen tienoilla pikalainapalvelu Ferratum, kun se järjesti kilpailun, jossa kuluttajat saivat kertoa omia kokemuksiaa vippaamisesta. Ferratumin kilpailuun tuli yhteensä 218 erilaista tarinaa ja kokemusta eri kuluttajilta. Vastauksista voi huomata, että pikalainaa netistä haetaan täysin arkisiin menoihin, eikä esimerkiksi juhlimisen tai pelaamisen rahoittamiseksi toisin kuin mediassa annetaan usein ymmärtää.

Kilpailun voittajatarinan kertoi yli 10 vuotta rahoituspäällikkönä toiminut henkilö, joka oli joutunut yllättävään rahapulaan ulkomaamatkallaan. Kertojan kaikki varat olivat ollut pankkitilillä, johon hänellä oli tietysti ollut pankkikortti matkassa. Yhtäkkiä pankkikortti ei kuitenkaan ollutkaan toiminut kun kertoja oli mennyt ostamaan jotakin. Pankkikortin yhteydessä ollut luottokorttikaan ei ollut toiminut.

Tästä hämmentyneenä kertoja oli soittanut pankkiinsa, josta oli kerrottu siellä olevasta toimintahäiriöstä. Toimintahäiriö oli kertojan kuuleman mukaan kestänyt jo pari tuntia, eikä sen kestosta osattu antaa tarkkaa tietoa. Kertojan täytyi kuitenkin saada maksettua hotellihuoneensa sekä vuokra-autonsa lasku, joten jostain oli saatava lainaa ilman vakuuksia ja pian.

Pian kertoja kuitenkin tajusi, että hänellä on myös toisessa pankissa olevan varatilinsä pankkikortti mukana. Näin kertojalla oli mahdollisuus ottaa pikavippi varatilillensä, ja maksaa hotellihuoneensa ja vuokra-autonsa laskut. Rahaa oli vielä jäänyt ylikin niin paljon, että kertoja pystyi ostamaan lentokentältä tuliaisia tyttöystävälleen sekä kummilapselleen.

Jos pikavippiä ei siis olisi ollut tarjolla, olisi kertojalla voinut olla edessään hankala paikka. Kilpailuun tuli myös paljon muita uskomattomia lainatarinoita, ja erään kertojan tarinassa pikalaina oli jopa pelastanut kertojan lemmikkieläimen hengen, kun lemmikkieläin oli sairastunut yhtäkkisesti, eikä rahaa eläinlääkärin maksamiseen olisi ollut ilman pikalainaa.

Pikalainat ovat edullisimpia lainoja
Pikalainoja otettiin taas enemmän kuin vuosi sitten

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *