Nykyään uudetkin asiakkaat voivat saada suuria vippejä

Pikavippialalla kiristyvä kilpailu on pakottanut lainantarjoajat tarjoamaan aina vain toistaan parempia ja edullisempia tarjouksia. Kaksi varmastikin suosituinta trendiä ovat olleet ilmaiset, ja ennen kaikkea mahdollisimman suuret ensilainat.

Muutamia vuosia sitten, kun vippi -palvelut tulivat markkinoille, oli suurimmat mahdolliset ensilainat korkeintaan muutamia satoja euroja. Nyt kuitenkin markkinoiden suurin pikavippipalvelun tarjoama ensilaina on jo huikeat 1000 euroa. Lisäksi ilmaista ensilainaa tarjoavia pikalainapalveluita on jo useita.

Asiakkaiden kannaltahan tilanne on varsin mieluisa, sillä jos sattuu tulemaan tarvetta suurellekin vipille, mutta ei kuitenkaan ole ”vakiovippaaja”, voi silti saada haluamansa suuruisen lainan solmimatta sen pidempiä asiakassuhteita minkään pikalainapalvelun kanssa. Ilmainen ensilainahan nyt on varmasti kenen tahansa, paitsi lainantarjoajan, näkökulmasta katsottuna hyvä tarjous.

Positiivinen luottorekisteri

Uusi hallitus kaavaili positiivista luottorekisteriä myös Suomeen jo useita kuukausia sitten, mutta asiasta ei ole sen jälkeen enää kuulut. Positiivinen luotonantajarekisteri olisi kuluttajien kannalta hyvä juttu, sillä se on huomattavasti nykyistä systeemiä joustavampi.

Positiivinen luottorekisteri on käytössä jo laajasti Euroopan Unionin alueella. Se estäisi tehokkaammin ylivelkaantumista, mitä nykyinen systeemi. Se olisi huomattavasti luotettavampi esimerkiksi pikavipin hakutilanteessa.

Positiivisen rekisterin erona nykyiseen verrattuna on se, että siitä saa laajemman kuvan ihmisen maksukyvystä ja tilanteesta. Nykyinen rekisteri voidaan nähdä ainoastaan maksuhäiriörekisterinä. Positiivisessa luottorekisterissä olisi häiriötiedon lisäksi tieto myös henkilön vipin määrästä ja käyttötarkoituksesta.

Tutkimukset osoittavat, että positiivisella luottorekisterillä saadaan vähenemään 40 prosenttia maksuhäiriöistä. Tämä luonnollisestikin helpottaa niin kuluttajia kuin luotontarjoajiakin. Positiivisen luottorekisterin ansiosta esimerkiksi kerran pikavippien kanssa luottotietonsa menettänyt henkilö ei saisi ikuista leimaa otsaansa.

Pikavippejä käytetään arjen kuluihin

Toisin kuin yleisen harhaluulon mukaan, että pikavippejä käytetään vain baari-iltojen kustantamiseen, käytetäänkin niitä todellisuudessa arjen tärkeisiin kustannuksiin, kuten lääke- ja elintarvikemaksuihin.

Tämä ilmenee Suomen Pienlainayhdistyksen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Jorma Jokela Ferratum Groupilta kertoo kyselyn vastaavan hänen omia kokemuksiaan siitä, että vippiä haetaan välttämättömien kulujen hoitamiseen. Ihmiset todella siis osaavat käyttää pikavippejä järkevästikin.

Todellinen vuosikorko

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *