Onko vippien mainonta liian agressiivista?

Pikavippien mainonnasta on puhuttu jo pitkään, ja monien mielestä vippipalvelut mainostavat lainojansa liian agressiivisesti. Kun kerran haet lainaa netistä joltakin pikavippipalvelulta, voit useita kuukausia sen jälkeen saada tekstiviestillä mainoksia, kuten ”hae nyt ilmainen vippi!”, ”meiltä lainaa ilman vakuuksia” yms.

Kadunvarsilla näkee paljon vippimainoksia, ja etenkin netti on niitä pullollaan. Jos haet esimerkiksi ”asuntolaina” hakusanalla Googlesta, voit ”laina” sanan takia nähdä paljon myös pikavippimainoksia. Asuntolainoja etsivä henkilö tuskin kuitenkaan etsii pientä ja lyhytaikaista vippiä.

Google kuitenkin rajoitti viime aikoina vippimainontaa, ja enää vippipalvelut eivät voi itse määrittää, millä hakusanoilla heidän mainoksensa näkyvät. Aiemmin vippipalvelut pystyivät esimerkiksi määrittämään mainoksensa näkymään hakusanalla ”bensiini” tai ”vauva”, vaikka näillä asioilla ei ole mitään tekemistä vippien kanssa.

Nykyään vippipalveluilla on käytössään tietty avainsanalista, josta ne voivat poimia itselleen mieluisia avainsanoja, joilla niiden mainokset näkyvät. Vippimainoksia näkee joskus myös televisiosta, mutta siihen eivät monet vippipalvelut ole kuitenkaan ryhtyneet, sillä televisiomainonta on huomattavasti kalliimpaa, kuin

Pikavippi
Pikavipeistä tehty syntipukki kaikenlaisiin ongelmiin

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *