Pikavipeistä tehty syntipukki kaikenlaisiin ongelmiin

Vasta uutisoitiin, että nyt myös SDP on hypännyt tämän porukan kelkkaan, joka on kieltämässä pikavippejä kokonaan. Asiasta on käyty kiivasta keskustelua, ja suurin osa kuluttajista näyttääkin olevan nykyään pikalainojen puolella – ei suinkaan vastaan. Tämä johtuu varmasti ainakin osittain eri pikavippiyritysten ja Suomen Pienlainayhdistyksen tekemästä kampanjoinnista, jonka tarkoituksena on ollut saada ihmiset ymmärtämään, että pikalainat mahdollistavat sen, että nykyään voi saada lainaa ilman vakuuksia nopeasti ja edullisesti.

Jos pikalainat kiellettäisiin, ei tällaista mahdollisuutta enää olisi. Toki hallituksessa on kaavailtu sosiaalisen luototuksen levittämistä ympäri Suomea, mutta todellisuudessa sosiaalisesta luototuksesta ei kuitenkaan ole pikavippien korvaajaksi, sillä sosiaalisten luottojen hakeminen on huomattavasti byrokraattisempi ja hitaampi prosessi, kuin pikavippien hakeminen.

Pikavippejä on syytetty mm. ylivelkaantumisten aiheuttamisesta, ja pahimmillaan jopa itsemurhista. Kun järjellä ajattelee, niin kukaan tuskin päättää päiviänsä muutamien tuhansien eurojen velkojen takia. Ennemminkin voisi kuvitella, että jos nyt aletaan keskustella velkaantumisten aiheuttamista itsemurhista, niin velat olisivat silloin suurista auto- tai asuntolainoista, ei pienistä pikalainoista.

Onko vippien mainonta liian agressiivista?
Pikalainat ovat edullisimpia lainoja

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *