Pikavippi

Pikavippi tai vippi on nykyään ehdottomasti suomalaisten keskuudessa suosituin lainamuoto. Pikalainaa haettiin pelkästään vuoden 2011 kolmannella vuosineljänneksellä 85,2 miljoonalla eurolla. Suosituin lainasumma on 200€ pikavippi, mutta toki myös 100€ pikavippi ja muut lainasummat ovat paljon käytettyjä. Suuremmat kulutusluotot ovat myös nousseet hurjaan suosioon. Pikavippien suosio kasvaa vuosi vuodelta hurjasti, mistä kertoo esimerkiksi se, että vuoden 2010 kolmannella vuosineljänneksellä vippejä ei myönnetty kuin ”vain” 61,2 miljoonalla eurolla. Eroa tämänvuotiseen on siis kuitenkin yli 20 miljoonaa euroa.

Keskimääräisen vipin suuruus on myös noussut, sillä vuoden 2010 kolmannella vuosineljänneksellä keskimääräinen pikavippi oli 207 euroa, mutta vuoden 2011 kolmannella neljänneksellä se olikin jo 229 euroa. Tämä johtuu varmasti osittain ainakin siitä, että vippipalvelut tarjoavat lainoillensa pidempiä maksuaikoja joiden ansiosta myös suuret lainat saa suhteellisen pienillä kuukausierillä.

Kilpailu eri vippipalveluiden välillä on todella rajua, ja jotkin palvelut ovatkin alkaneet tarjota uusille asiakkailleen jopa täysin ilmaista lainaa. Vippipalvelut järjestävät myös kilpailuja, joissa on ollut palkintona mm. ilmainen pikavippi. Vippipalvelut tarjoavat tietysti lainaa ilman vakuuksia, sillä lainasummat ovat melko pieniä. Saat vippipalveluista lähes aina heti lainaa, kunhan kellonaika on jotain aamu seitsemän ja ilta yhdentoista väliltä. Laki nimittäin kieltää vippipalveluita tarjoamasta lainojaan yöllä. Tällä yritetään välttää humalassa otettuja lainoja, jotka sitten aamulla kaduttavat.

Säästä rahaa vertailemalla vippisi
Onko vippien mainonta liian agressiivista?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *